Göteborgissa



Hei sitten, kaunis Helsinki. Nähdään taas pian!

Lähdimme Helsingistä 28.9. Silja Symphonylla kohti Ruotsia ja perillä Göteborgissa olimme myöhään seuraavana iltana. Seuraavalle päivälle olikin selvät suunnitelmat – tutkitaan Hagan aluetta! Etsitään ne maailman suurimmat korvapuustit! Ja vältellään mielenosoitusta.



Ei muuta kuin kohti Haga Nygatania, Göteborgin kuuluisaa fika-katua. Olin googlannut, että Café Husaren myy jätti-isoja kanelipullia ja niitähän oli tietysti pakko päästä heti maistamaan. Paikka oli aivan täynnä, kuten kadun muutkin kahvilat. Ruotsalaiset taitavat todella rakastaa fiikailua. En onnistunut löytämään täpötäydestä kahvilasta syöttötuolia. Poika istui rattaissa sen aikaa, kun me miehen kanssa mutustimme tyytyväisinä jättipullaa. Jätti-isot leivonnaiset taitavat olla muutenkin kahvilan juttu. Valittavana olisi myös ollut jätti-iso kookospallo, marenki, suklaakeksi, bounty-brownie...

Illalla lähdimme läheiseen supermarketiin ostamaan perustarpeita, keittiön kaapit kun luonnollisesti ammottivat tyhjyyttä. Kun astuimme kaupan ovista ulos, saimme huomata olevamme keskellä mielenosoitusta. Mustapukuiset uusnatsit olivat toisella puolella, vastamielenosoittajat toisella. Poliiseja oli kaikkialla. Poliisiautot tukkivat tiet. Helikopteri pörräsi ilmassa. Kannoimme äkkiä pojan autoon turvaan.


Että sellainen aloitus matkallemme!

- Tiina

Kommentit