Nyt on lokakuu ja meistä näkee sen

Syksyä mennään jo pitkällä, mutta vielä on vähän jäljellä valoa ja värejä. Niin tekisi mieli lähteä ulos vaunulenkille ja kylpeä väreissä, mutta a) sataa koko ajan b) vauva ei vieläkään voi sietää vaunuja. Tänään sattui kuitenkin niin onnekkaasti, että autoillessa huomattiin pieni tauko sateessa joten pakko oli tehdä pieni välipyrähdys syksyiseen maisemaan.



Tämä paikka missä ollaan kuvissa on Tuomarinkylän kartano Helsingissä. Se on minulle tuttu ja rakas paikka lapsuudesta, koska sen yhteydessä sijaitsee ratsastuskouluja, joilla käytiin kavereiden kanssa hevostelemassa silloin joskus. Siksi tämä paikka varmasti heti mieleen tulikin kun näytti siltä, että ulkoilu saattaisi olla mahdollista. Ja kyllä kannatti tulla. Miten kaunis syksy voikaan olla. 

Mitään pitkää ulkoilua me ei tälläkään kertaan saatu tehtyä, koska en ole saanut hankittua itselleni kunnollisia sadevarusteita. En tiedä miten pitkään olen jo suunnitellut keltaisen sadetakin ja kunnon kumppareiden hankintaa, mutta niin ne vain ovat edelleen hankkimatta. Nyt täytyy kyllä tähän asiaan ihan tosissaan panostaa, vaikka siitä keltaisesta sadetakista en enää ole ihan varma kun näyttäisi, että täälläpäin kaikki äiti-ihmiset sellaisen omistavat. Ehkä jotain vähän persoonallisempaa, kuten nämä kengät?



Miltä sitten pikkuisen lokakuu näyttää päällä? Ei paljoa kummoisemmalta. En näköjään ole erityisen hyvä näissä ulkovaatevarusteluissa. Monenmoista haalaria ja takkia pikkuiselta löytyy, mutta kaikki ovat joko vielä(kin) liian suuria tai liian lämpimiä. Tällaisen haalarin hänelle Lindexiltä löysin ja se on toiminut kuivalla säällä ihan loistavasti, mutta kun hän enimmäkseen repussa ulkoilee niin olisi hyvä olla joku paremminkin kosteutta pitävä versio. 



Nuo hatut ja myssyt ovat myös olleet jotenkin meille ongelma kun ovat aina silmillä eli liian isoja tai muuten vain sopivat paremmin söpöstelyyn kuin oikeaan käyttöön. Niitä kuitenkin kaupoista löytää hyvin, mutta ne haalarit.. tuntuu, että myös lastenvaatteissa on sama ilmiö kuin aikuisilla, että kaupoissa myydään aina jo seuraavaa kautta eli välikausihaalari olisi pitänyt ostaa jo aikoja sitten... mikä näin tuoreen vauvan äitinä tuntuu vähän hassulta kun eihän sitä tiedä miten pienen kasvu edistyy. Vai olenkohan vain etsinyt vääristä paikoista? Paljon opeteltavaa.



Jokatapauksessa haluan toivottaa kaikille tunnelmallista ja kynttilöiden valaisemaa syysviikkoa. Nautitaan vielä väreistä kun niitä on jäljellä! 

Kommentit