Sateinen juhannus

Kylmää, tuulta ja sadetta. Upea auringonpaiste muuttui harmaudeksi juuri juhannuksen kynnyksellä, kuinkas muutenkaan. Olisi ihanaa sanoa, että ei haitannut yhtään, mutta kyllä se oikeastaan taisi vähän haitata. Kun mietittiin, että mitäs sitä tehtäisiin niin todettiin, että mikä tahansa on kivaa, jos paistaa aurinko ja mikä tahansa ns. juhannustekeminen on vähän mälsää, jos sataa. Etenkin vauvan kanssa.



Lopulta päädyimme kompromissiin - juhannusaatto kaupungissa ja päivä mökillä. Kombo oli ihan suhteellisen toimiva. Etenkin juhannusaaton sää oli niin hyytävä, että sen katseleminen lasitetun parvekkeen sisäpuolelta tuntui jotenkin mielekkäämmältä kuin ulkopuolelta. Niinkin houkuttavalta, että vaikka meillä oli muutama kaupunkijuhannus juttu mietittynä aattoa varten. niin jäivät nekin tekemättä. Oltiin vaan ja otettiin ihan rennosti. Ihmeteltiin hiljaisuutta ja syötiin pizzaa. Ei tuntunut juhannukselta, mutta tuntui kivalta. Ja se hiljaisuus kapungissa. Siitä nautin joka vuosi.



Juhannuspäivänä sitten tehtiin vähän perinteisempiä juhannusjuttuja mitä kait kuuluu tehdä. Nautittiin vanhempien mökillä rennosta oleilusta, syötiin hyvin ja saunottiin. Kukaan ei tosin uinut eikä soutelemassakaan käyty. Kokosta nähtiin hiillokset.

Tänä vuonna näin, ensi vuonna ehkä toisella tapaa. Paljon on mietitty olisiko se meidän juttu jatkossa olla maalla vai kaupungissa. Jotenkin tämä kaupunki on minun juttu, vaikka ei ehkä ihan tässä tämän vuotisessa muodossaan. Negatiivisuutta ilmassa? Ehkä hitunen, joten aika siirtyä iltajoogan myötä kohti uutta viikkoa ja positiivisempia energioita. 

Mukavaa iltaa ja tulevaa viikkoa teille! -Maarit

Kommentit