Ensimmäistä kertaa Göteborgin keskustassa

Arki on lähtenyt mukavasti rullaamaan uudessa maassa. Aika monta päivää meni hoitaessa paperi- yms. muita pakollisia juttuja, mutta nyt taitaa olla kaikki tehty. Ollaan myös löydetty lähikaupat ja hankittu kaikki perustarpeet suolasta lähtien.

Eilen oli vihdoin aikaa tehdä mitä hyvänsä ja aurinkokin sattui paistamaan (alkuviikosta taivaalta tuli vettä ja rakeita. Sää oli niin kurja, etten kehdannut edes hakea läheisestä kahvilasta korvapuusteja, vaikka täällä olikin suuri juhlapäivä - kanelbullens dag, korvapuustipäivä. Kyllä, olen edelleen tästä katkera). Mittari näytti 15 astetta ja taivaskin oli pilvetön. Lähdin tutkimaan uutta kotikaupunkiani.

Asumme keskustan lähettyvillä ja talon nurkalta lähtee useampi ratikka kohti keskustaa. Matka keskustan ytimeen taittuikin mukavasti ratikalla. Poika viihtyi hienosti ratikassa - katseli tyytyväisenä ihmisiä ja maisemia.


Keskusta on täynnä upeita rakennuksia, tunnelmallisia kahviloita ja vehreitä puistoja. Joka puolella on penkkejä, joihin istahtaa katselemaan keskustan hulinaa.


Keskusta on helppo ottaa haltuun ja kävellen pääsee helposti paikasta toiseen. Kaupat sijaitsevat suurimmalta osin kompaktisti ruutukaava-alueella. Hyvä näin, sillä poika ei viihdy juuri tuntia kauempaa rattaissa, joten keskustareissut pitää hoitaa tehokkaasti. Hoitohuoneet pidentäisivät mukavasti kaupunkireissua - pääsisi vaihtamaan vaipan ja poika liikkumaan - mutta en löytänyt sellaista keskustasta. Luulisi, että täällä olisi hoitohuoneita, kuten Suomessa (sisko sivusi aihetta viime postauksessa)...


Keskustasta poispääsy tuotti ongelmia, sillä matalalattiaista ratikkaa ei vain kuulunut. Suurin osa ratikoista on kuvassa näkyvää mallia. Aikunkivaa.


Kaikki siis hyvin Ruotsissa. Kohti viikonloppua ja uusia seikkailuja!

- Tiina

Kommentit