Kirppistelyä VantaallaVoi sisko rakas mitä hulinaa siellä... Mutta, tapahtuu sitä täällä Vantaallakin sillä uuden blogin lisäksi täällä on avattu uusi lastenvaatekirppis Bebeliini. Tämä paikallisuutinen oli jotenkin jäänyt minulta aivan huomiotta ennen kuin vaunulenkillä ihmettelin vastaantulevaa lastenvaunupaljoutta. Pienen stalkkauksen jälkeen selvisi, että näinkin iloinen uutinen oli päässyt meiltä livahtamaan ohitse -eli ei muuta kuin selvittämään mistä tarkemmin ottaen on kyse.

Bebeliinissä meitä odotti melkoinen väenpaljous. Melkoinen määrä äitejä lastensa kanssa oli saapunut meidän kanssa ihmettelemään tätä paikallista merkkitapahtumaa. Vaikka, väkeä oli pienessä tilassa hurjan paljon tuntui ilmapiiri positiiviselta eikä ketään repinyt keneltäkään kädestä mitään tai sohinut kyynärpäillä. No, okei ihan sellaista en ole missään vielä nähnyt, mutta ei se aina kovin kaukaiseltakaan ole tuntunut. Ostosten ja löytöjen tekeminen oli tehty muuten aivan harvinaisen helpoksi; Bebeliinissä vaatteet on lajiteltu kokojen mukaan omille tangoilleen ja ihan jopa vieläpä niin, että ylä-ja alavartalon vaatetukset ovat omilla pakoilleen ja merkkivaatteet sitten vielä omilla rekeillään. Mahtavaa sanon minä. Joka tapauksessa jono oli niin hurjan pitkä ja metelitaso vauvan päiväunille vähän sopimaton niin poistuin paikalta pikaisesti nauttimaan auringosta ja vauva pääsi jatkamaan uniaan. 
Tänään kun aurinko sitten päätti olla ilmaantumatta taivaalle ja vauvan väsykiukku vaati pikaista ulkoiluhoitoa niin tuli sellainen olo, että kirppiksellehän me lähdetään reppuilemaan (vaunut on meillä juuri nyt iso EI vauvalle) ja Bebeliiniin tietty kun se niin kutkuttavasti jäi kunnolla katsastamatta. Siististi järjestetyt rekit ja iloinen ilmapiiri tekivät taas vierailusta oikein positiivisen kokemuksen.

Vakaa tarkoitus oli vain katsoa ja korkeintaan ostaa jotain järkevää siskon pojalle -mikä sitten taas tulisi meidän vauvalle, mutta ei. Tällä kertaa ei silmiin osunut mitään sukupuolineutraalia oikean kokoista vaatetta, mutta kaikkea muuta sitten senkin edestä. Kannatan ehdottomasti ekologisuutta, laatua ja kotimaisuutta, mutta mikään merkki-intoilija en ole eikä meiltä kaapista löydy yhtään Rodinia, Vimmaa eikä Metsolaa.. tai tarkoitan ettei löytynyt ennen tätä päivää. En vaan voinut vastustaa noita värejä yhdistettynä hyvään kuntoon ja hintaan. 
En voi mitään sille, että ajatus useiden kymppien ehkä satastenkin sijoittamisesta arkisiin käyttövaatteisiin mitkä mahtuvat päälle vain hetken tuntuu hieman.. turhalta? Kuten todettua ymmärrän kyllä useimmat perustelut näiden ostamiselle, mutta silti.. jos, kirpputorilta saa lähes ilmaiseksi sanotaanko vaikka H&M:n bodyn minkä joku kuitenkin on jo sieltä kaupasta mennyt ostamaan niin kyllähän sekin on hyvinkin eettinen valinta. Täytyy myös myöntää, että vaikka miten haluaisin olla tiedostava äiti niin aikalailla tulee ostettua vaatteita sieltä mistä saa edullisesti ja helposti; eli ihan perusvaateliikkeistä. Toki toivon ja uskon,  että tämä uusi kirpputori tulee asiaa jonkin verran muuttamaan, mutta merkkivaatteita meille tuskin tulee jatkossakaan uusina ostettua.
Että, sellaista pohdintaa ja mellakkaa meillä täällä Vantaalla, ei ihan niin hohdokasta kuin Göteborgissa.

-Maarit
Kommentit