Tekemistä vauvan kanssa -meidän kolme kovinta

Vietettyäni useamman vuoden yksinhuoltaja arkea esikoistytön kanssa koin olevani aika haka keksimään tekemistä mikä viihdyttää niin lasta kuin aikuistakin. Sitten syntyikin tämä pieni tyttönen ja  tajusin että ei hyvänen aika - hän ei pitkiin aikoihin ymmärrä pelejä, retkiä, leffoja jne huvituksia ja jotenkin päivät pitäisi saada kivasti kulumaan ihan vaan kahdestaan teinin tehdessä omia juttuja ja miehen ollessa pitkät päivät töissä (usein ihan aamusta iltaan). Pienen harjoittelun jälkeen ollaan saatu homma sujumaan ja tässä tulee meidän "kolme kovinta" silloin kun ei ole perhettä, ystäviä tai harrastuksia saatavilla.

1. Musiikkituokiot. Tämä on mulle mieluista, mutta vauvalle aivan se parhaista parhain juttu. Monesti kun olen itse väsynyt laitan omia suosikkilastenlauluja soimaan ja keksin niihin leikkejä. Tyhmää myöntää, mutta tämä saa omatkin energiat virtaamaan positiiviseen suuntaan. Meidän, tai pitäisikö vielä sanoa minun, suosikki on ehdottomasti Paukkumaissi, mutta Fröbelin palikatkin käy loistavasti tähän tarkoitukseen tai mikä tahansa mikä nyt sillä hetkellä puhuttelee. Kuvassa meidän tämän päiväiset laulu kaverit: kaunis, heleä perhonen joka lensi kukasta kukkaan (Paukkumaissia) ja apina joka esitti synkän meren pohjalla lymyävää haita (Fröbelin palikoilta "oli synkkä yö" laulusta)
Se mikä kuitenkin vauvalle on vielä mieluisampaa on se, jos itse laulan ja loruttelen lapsuudesta/esikoisen lapsuudesta tuttuja laululeikkejä. Juuri nyt vauvan, ja tässä kohtaa voi jo sanoa vauvan, suosikit on Pikkuiset kultakalat .
2. Oma suosikki ja vauvallekin ilmeisesti ihan ok vaihtoehto on kauppakeskuksissa hengailu. Voisi luulla, että tämä tulee kalliiksi ja onhan siihen riski olemassa, mutta yleensä ei tule, koska yleensä en osta ruokaostoksia ja kahvia kummallisempia juttuja ellei ole jollekin hankinnalle tarvetta. Tämä vaatii itsekuria, mutta jos sitä löytyy tämä on ihan suhteellisen edullista hommaa. Meidän vauva tykkää myös ostoskeskuksen äänistä ja hulinasta ja yleensä uni tuleekin melko nopeasti. Melkein näin nukutaan parhaat päikkärit.

Mutta, onko tämä sitten yhteistä tekemistä? Ehkä ei, mutta huvi alkaakin kun vauva herää, hänellä on nälkä ja tarvisi saada kuiva vaippa. Silloin mennään hoitohuoneeseen ja siis näissä on tapahtunut uskomaton kehitys neljässätoista vuodessa. Löytyy usein perushoitopöytien ja mikrojen lisäksi imetysnurkkausta, leikkitilaa, kirjoja ja vaikka mitä. Sinne me usein jämähdetäänkin hyväksi toviksi. Tästä on tullut mulle suorastaan harrastus - hoitohuoneiden bongaus. Näistä varmasti omaa postausta tulossa.


3. Siivoaminen. Ei en ole Maija Poppanen eikä tämä ei ole meidän suosikkileikki, mutta tätä me leikitään jokapäivä. Edes ihan vähän. Alkuun yritin siivota aina kun vauva nukkui, mutta totesin, että on paljon järkevämpää nukkua kun vauva nukkuu. Nyt taas on vaihe kun vauva ei nuku yksin laisinkaan joten ei onnistuisi tämä leikki vauvan nukkuessa, vaikka niin tahtoisi. Eli me siis leikimme siivoamista. 

Homma menee seuraavasti: vauva istuu sitterissä. Se on hänen homma. Koska, se on tylsä homma minä hoidan viihdytyksen, eli kannan häntä mukana ja käännän aina sinne suuntaan missä itsekin olen. Näytän juttuja ja tavaroita mitä löydän lattialta tai väärästä paikasta ja koitan keksiä mitä hassua niillä voisi tehdä. Yleensä tämä toimii ihan kohtalaisesti ja ainakin oma mielikuvitus kukoistaa kun avaimista tuleekin marakassit ja teinin paidasta lentokone. 

Siinä joitain meidän arkipuuhia joilla päivät täyttyvät mukavasti, vaikka ulkoilusäät olisivat perinteisen syksyisiä.

-Maarit

Kommentit