Vauvan kanssa kaupungilla (Helsinki)

Mielikuva äitiyslomasta; minä, vauva, pitkiä vaunulenkkejä kahvittelua kaupungilla, museoita... Ihanaa meillä on vauvan kanssa ollut kotona, mutta tuo mielikuva on toistaiseksi osoittautunut kaukaiseksi utopiaksi.


Kuinka näin on käynyt? Rosa ei siedä vaunuja, joten vaunulenkeille Ei. Kantovälineiden kanssa liikkuminen onnistuu, mutta toistaiseksi en ole keksinyt miten käydä tyylikkäästi ja turvallisesti kahvilassa reppuillen, joten kahvit on juotu kävellessä. Näiden haasteiden yhdistyessä tiheänimunkausiin, huonosti nukuttuihin öihin ja muihin vauva-arjen haasteisiin on museot ja muut kaupunki retket jääneet minimiin. Liikkuminen ostoskeskuksien väljemmissä puitteissa on vain niin paljon helpompaa. Siskon  Göteborgin kaupunkikuvista inspiroituneena päätin kuitenkin uskaltautua liikkeelle.Matkan alku sujui yllättävän kivuttomasti sillä bussiin mahtui heti ensimmäisellä yrittämällä ja Rosakin tavoistaan poiketen möllötteli vaunuissaan varsin tyytyväisenä. Bussimatkaa aina jännitän kovasti, vauvan kanssa sitä jotenkin on jatkuvasti varpaillaan ettei vain ärsyttäisi ketään, mistähän tämä johtuu. Tietenkään en myöskään halua, että Rosalla on kurjaa.

Kaupungilla kaikki muuttuikin sitten hankalaksi. Perjantai-iltapäivänä väkeä oli paljon ja vaunujen kanssa liikkuminen väentungoksessa haastavaa. Etenkin ovista pääseminen vaunujen kanssa oli haaste. Yleensä meille on jopa avattu ovia, mutta tällä kertaa ei ollut onni myötä ja sitä jotenkin tuli itselle tosi jännittynyt olo. Rosakin heräsi ja hermostui vaunuissaan, joten pikaisesti Forumiin ja lähelle tuttua hoitohuonetta.Tämä Forumin hoitopaikka  on aina yhtä positiivinen kokemus. Kaikki on siistiä ja kaikki hoitohuoneelle tarvittavat toiminnot löytyvät; on imetystila, hotopöydät sekä tilaa leikkiä ja sylitellä.  Etenkin nyt kun Rosan on ollut vaikeaa keskityä syömiseen hälinässä on meille tosi tärkeää, että on tila mihin voi rauhoittua imettämään. Tämä myös itselleni rauhoittavaa, koska julki-imittäminen kaikesta harjoittelusta huolimatta tuntuu jotenkin ikävältä.

Hoitohuone seikkailun jälkeen ajattelin, että josko Rosan uni jatkuisi pienen vaunulenkin jälkeen, mutta ei. Rosa hermostui  täydellisesti eikä kelvannut enää kantoreppu, ei syli eikä oikein mikään. Hetkeksi pysähdyttiin Ruttopuistoon ihailemaan mitä upeinta syksyistä kaupunkimaisemaa. Helsinki on niin kaunis! 


Olisi ollut kiva kuvailla ja kierrellä enemmänkin, mutta Rosalla ei  kärsivällisyys riittänyt, joten lähdimme kotiin ja tälläkin kertaa jäivät näkemättä niin kahvilat kuin museotkin mitä olin meille suunnitellut. Vähän jäi sellainen tunne, että en tiedä olemmeko kovin nopeasti uudelleen keskustaan tulossa, koska siellä liikkuminen oli aika raskasta. Toisaalta Helsinki on aivan ihana kaupunki ja jotenkin edelleen vielä mielessä on se ihan alunperäinen toive kahviloista ja museoista ja puistoista ja vaunuiluista ja... Joten varmasti vielä jollain aikavälillä teemme uuden yrityksen.

Tähän laitan listan kahviloista joissa meillä ainakin on toiveena käydä:

Cafe Köket. Aleksanterinkatu 28 / Unioninkatu 27, 00170 Helsinki.


Mumin Kaffe, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki
(Stocmann 5.kerros)

Cafe Piritta. Eläintarhantie 12 00530 Helsinki.


-Maarit

Kommentit