HoitohuonemaniaaMeillä syksy on juhlien ja lahjojen aikaa.  On isän syntymäpäivä, miehen syntymäpäivä, siskon miehen syntymäpäivä ja tietysti... isänpäivä. Voi miksi miehille on niin vaikeaa ostaa lahjoja! Sitä on taas vietetty tovi jos toinenkin ostoskeskusten syöveressä harhaillen ja hyviä lahjaideoita kalastellen. Välillä on tullut tuskanhiki itselle ja välillä vauvalle, mutta aah.. onneksi on hoitohuoneet, nuo vauvoja ja äitejä virkistävät keitaat missä sielu ja mieli lepäävät. Tai jotain sinnepäin. Oli niin tai näin, niin ainakaan ostoskeskuksissa ei todellakaan tarvitse jonottaa siihen ainoaan inva-vessaan vaihtamaan vaippaa tai miettiä uskaltaako julkisella paikalla imettää. Seuraavaksi siis esittelyssä kolme hyvää ja yksi vähän kehnompi hoitohuone. 

Tämä ensimmäinen on keskustan Forumin Hattivattiparkki mistä on blogissa ollut aiemminkin juttua. Ihan mahtava! Löytyy mikrot, hoitopöydät, isommille leikkitilaa ja pelejä. Mikä parasta niin muumit pyörivät taustalla. Imetykselle löytyy myös ihana suojaisi soppi, mutta valitettavasti vain yksi sellainen eli  vuoroa saattaa joutua odottamaan. Omaan silmään tämä on esteettisesti hoitohuoneiden aatelia ja myös siisteystaso on ollut joka kerta hyvä.

Tämä alapuolella kuvassa oleva hoitohuone on Jumbosta Vantaalta. Tila on viihtyisä, mutta pieni. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli olet ainoana paikalla voit todella nauttia olostasi, mutta ruuhkaisaan aikaan oleminen on ahdasta ja meluisaa (kuten toki lasten kanssa oleminen usein on). Viimeksi täällä vieraillessa  koitin imettää Rosaa samalla kun pieni taapero koitti ruokailla. Molemmat lapset olivat niin kiinnostuneita toisistaan ettei kummankaan ruokailusta tainnut tulla mitään. Imettäville äideille löytyy kaksi sohvaa ja tilan voi rauhoittaa verholla -mikä siis ei aina auta. Ruokaileville lapsosille ja äideille löytyy kaikki tarvittava ja myös hoitotasot ovat toimivat ja niitä on riittävästi. Niistä hoitohuoneista missä minä olen käynyt on täällä eniten tarjolla kaikenlaista oleilua helpottavaa tavaraa  kuten imetystyynyjä, sitteri, leluja jne. Mainittakoon myös, että infosta voi lainata ilmaiseksi lastenrattaan ostosten ajaksi joten omia ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan. Seuraavaksi sitten se ei niin hyvä hoitohuone mikä löytyy Itiksestä. Täällä tekee todella sen mitä täytyy, mutta täällä ei viihdytä. Imetystä varten on muutama aika ankea koppi missä voi ihailla maisemaa tuossa kuvassa alhaalla oikealla. Verhoa tai mikroa. Muuta tilaa ruokailulle ei ole. Imetyskopin lisäksi löytyy hoitotaso mikä sinänsä on ihan hyvä, mutta vaipparoskis on vähän jännästi sijoitettu selän taakse toiselle seinustalle -tai sitten en vain löytänyt sitä. Hoitotasoja vastapäätä on muutama tuoli joilla voi hetken väsynyt  hengähtää . Esikoiseni vauva-aikana neljätoistavuotta sitten tämäkin olisi tietysti ollut luksusta, mutta ajat muuttuvat ja tälläinen hoitohuonehifistelijä jää tälle aika kylmäksi. Miten epäkiitollista.
Toivottavasti olette kaikki löytäneet tavalla tai toisella mieleisenne isänpäivä lahjat, kortit, lorut ja runot. Vaikka, tässä esitellään nyt hoitohuoneita, niin meidän isänpäivä koostuu paljolti ei materialististista jutuista ja toivon, että saadaan tehtyä ihana ja ikimuistoinen isänpäivä niin isälle, vaarille kuin isovaarillekin. Jos, joltain on vielä loru hukassa niin tässä olisi yksivaihtoehto mikä oli minusta tosi kiva ja sopii meidän korttiin kuin nenäpäähän:

"Isä,
tässä sinulle on pienen pieni käsi,
Minä sinun lapsesi,
elän lähelläsi.
Kasvan, kasvan nopeasti,
tie vie tosiin kyliin;
tänään vielä aikaa on,
ota minut syliin"

Kirjoittaja tuntematon


Hyvää isänpäivää! -Maarit 

Kommentit