Äitiyspakkaus 2017 - onnea olla suomalainen!

Pohjustetaan tätä hieman. Raskausaikana mietimme mieheni kanssa pitkään, että otammeko äitiysavustuksen äitiyspakkauksena vai rahallisena korvauksena. Rahallisen korvauksen puolesta puhui muun muassa muisto siitä miten paljon vauvanvaatteita lopulta kertyi lahjaksi ja kaupoista, vaikka tiesi niitä tulevan myös äitiyspakkauksen mukana. Toisaalta rahallista korvausta puolsi muisto siitä miten paljon erilaisia kulueriä vauvan odotukseen ja ensimmäiseen vuoteen liittyy. Lopulta halusimme ehdottomasti saada juuri äitiyspakkauksen sillä jotenkin se kuuluu suomalaiseen vauvan odotukseen. Tässä siis Suomi 100v juhlien jälkimainingeissa meidän äitiyspakkaus 2017 käyttökokemuksia ja hieman muitakin ajatuksia äitiyspakkauksesta ja siitä millaista on olla pienen vauvan äiti Suomessa.

Kaikki vaatteet äitiyspakkauksesta 2017. Sateenkaaren kirjava body lopulta meidän suosikki! Samoin nuo harmaat ja punaiset housut. Myös pilvikuvioista unipussia käytetty runsaasti.
Lempparivaatteet samassa kuvassa. Värikäsneule kirpparilta.

Meidän Suomi 100v vauva on nyt 5kk vanha. Hän on imenyt jo aimoannoksen suomalaisuutta itseensä alkaen siitä, että hänen kasvuaan ja kehitystään on tarkasti seurattu neuvolassa. Hän on saanut kasvunsa ja kehityksensä tueksi runsaan määrän tutkittua tietoa siiten miten me vanhemmat voisimme häntä parhaiten hoitaa - kaiken tämän aivan ilmaiseksi. Hän on myös saanut osansa puhtaasta luonnosta ja vaihtelevasta säästä. Heinäkuun lämmöstä on siirrytty räntään ja loskaan. Silti ulkona voi ja täytyy liikkua.  Ulkona on myös turvallista liikkua, siitäkin hän on jo saanut esimakua ja tottunut hälinään ja vilinään. Rokotesuojan ja yleisen tartuntatautitilanteen vuoksi väkijoukkoja ei tarvitse pelätä. Hän on saanut kuulla suomen kieltä ja suomalaista musiikkia. Vaikka hän ei vielä sitä tiedä, hän todennäköisesti osaa syntymälahjanaan useita suomalaisen musiikin ikivihreitä kappaleita vain koska on niitä niin paljon kuullut. Sitäkään hän ei vielä tiedä, mutta tulee vielä tietämään, että hän on tyttö. Se taas ei tarkoita muuta kuin että hän on tyttö. Joku päivä hän tulee ymmärtämään, että jossain muualla se tarkoittaisi montaa muutakin asiaa. Mutta, se on sitten joskus. Nyt hän on vielä meidän pieni vauva, joka useinkin puetaan mainion suomalaisen keksinnön - äitiyspakkauksen, vaatteisiin.


Sateenkaari potkuhousut äitiyspakkauksesta (olivat meidän lemppareita nekin) sekä kirppari-body.
Muita vaatteita mitä olemme tähän haalariin yhdistäneet.

Kun ensimmäisen kerran katselin äitiyspakkauksen vaatteita, olin lumoutunut. Se tunne kun saa pakkauksen käsiinsä on vain ihana. Vaatteita on ihana katsella ja niitä on ihana hypistellä. Vauvan saapuminen muuttuu jotenkin todelliseksi - varmasti monen suomalaisen kokemus tämäkin. Pitkään pidin vaatteita laatikossa ja aina uudelleen ja uudelleen halusin purkaa ja pakata ne uudestaan. Sitten tulikin aika laittaa ne kaappiin ja - voi ei. Niitä olikin paljon. Todella paljon. Eivätkä värit ihan sopineet siihen valkoinen-harmaa-vaaleanpunainen linjaan mitä olin mielessäsi vauvalle kaavaillut. Hetken mietin, oliko tämä nyt ihan järkevää. Sitten mieleen tuli erilaisia yhdistelmiä miten vaatteita käyttäisin ja harmitus unohtui. Kuvissa esiintyvät vaatteet ovat kaikki joko äitiyspakkauksesta tai kirpparilta edullisesti löydettyjä. En halunnut kuvissa pitäytyä pelkissä äitiyspakkauksen vaatteissa, koska mielestäni ehkä parasta pakkauksen vaatteissa on se, miten moneksi ne taipuvat ja miten niistä oikeasti saa aika helposti ja pienelläkin rahalla muotoiltua itselleen mielusia asukokonaisuuksia.

Siniset housut äitiyspakkauksesta, muut vaatteet kirpputori löytöjä. Tykkään erityisesti tuosta tummansinisen ja vispipuuron vaaleanpunaisen liitosta.
Meidän 5kk tyttö on vielä aika pieni, joten läheskään kaikki äitiyspakkauksen vaatteet eivä ole meillä vielä päässeet käyttöön. Mikään ei myöskään ole vielä jäänyt pieneksi. Seuraakin lyhyt varoitus: jos satutte saamaan pienen vauvan, niin ne pienimmätkin vaatteet ovat todennäköisesti liian suuria ainakin ensimmäisten viikkojen ajan. Me emme olleet tähän varautuneet ja vauvan synnyttyä olikin muutamien ihan pienien vaatteiden osto edessä. Parhaimmillaan vaatteet taitavat olla meillä juuri nyt; osa jäämässä pieneksi, osa juuri sopivia ja muutamat reiluja, mutta hätätilassa varmasti käytettävissä. Paitsi talvihaalari. Se on ihan todella liian suuri vielä ja epäilen mahtaako tyttö siihen tänä talvena vielä edes kasvaa. Tietysti vaunukäyttöön se soveltuu kun ei edes yritä saada käsiä hihoihin ja jalkoja lahkeisiin, mutta kun tyttö on aika eläväinen niin siellä vaunuissa ei ihan hirveästi aikaa tule vietettyä. Vauvat ovat niin eri kokoisia, mutta meillä näin.

Harmaata ja vaalenpunaista rakastavalle harmaat housut. Eläinkuoseista pitävälle tassuhousut. Bodyt kirppikseltä.

Ihana pöllöpeitto ja ihana haalari! Molemmat äitiyspakkauksesta!
Kokonaisuudessa äitiyspakkaus 2017 on mielestäni varsin onnistunut. Kuosit ja värit ovat kauniita. Meillä myös kaikki tuotteet ovat olleet toimivia ja ehjiä. Olen kuullut, että siinä on joillain ollut ongelmaa. Suurimpia suosikkeja meillä on vaatteista ollut sateenkaari-body ja eriväriset housut (punaiset, siniset ja harmaat) koska niitä on niin kiva yhdistää kaikkeen ja istuvat hyvin meidän tytölle. Lisäksi tietysti tuo kuvissa näkyvä pöllö-viltti on ollut todella runsaassa käytössä. Hyvät joulukuvausvaatteetkin pakkauksesta löytyi sattumalta. Ainoa mitä jäimme miehen kanssa hieman kaipaamaan oli helistin mikä silloin joskus aikaisemmin on pakkauksessa ollut. Olihan pehmolelukin suloinen, mutta niitä jotenkin tulee niin paljon muualtakin. Tai olemmeko sitten siinä poikkeus, en tiedä. Suuri puute tuo nyt ei kuitenkaan ollut.

Lintu ja porokuvioinen body sekä housut äitiyspakkauksesta 2017. Tähtibody äitiyspakkauksesta 2016.

Tähän bodyyn sopivat ihanasti niin siniset kuin punaisetkin housut.

Paljon puhetta pienestä pakkauksesta. Toivottavasti saadaan tämä hieno Suomi-tuote vietyä myös ulkomaille ja toivottavasti se jatkaa olemassa oloaan vielä pitkään kuten Suomikin. Mistä tulikin mieleeni: Oletteko kuulleet ennustetta, että vuonna 2017 syntyneen suomalaisen vauvan odotettu elinikä on jopa 107-vuotta? Tällainen luku on jossain heitetty ilmoille, aika huikeaa. Olen miettinyt sitä paljon pidellessäni omaa Suomi 100v vauvaani sylissä. Nukkuuko tässä sylissä todella reilut satavuotta elämää? Onko hän juhlimassa Suomen 200-vuotis synttäreitä? Miltä maailma näyttää sillon? Toivottavasti edelleen näin rauhalliselta ja kauniilta kuin nyt.


Onnellista seuraavaa sataa vuotta Suomelle ja suomalaisille toivottaen Maarit


Asiasanat: äitiyspakkaus, vauvanvaatteet, vauva 2017, meillä ja teillä blogi

Kommentit