Kuvia ja kuulumisia kuluneelta viikolta

Koska meillä on ollut harvinaisen kiva viikko takana, ajattelin kokeilla tällaista "last week through my phone" tyyppistä postausta. Yleensä sitä tulee räpsittyä kuvia vähän sieltä ja täältä, mutta sitten kuvat vain jäävät puhelimen syövereihin eikä niitä juuri tule jälkeenpäin katseltua - ellei sitten instassa jaa kuvaa. Siksi olikin hauska palata viikon kuvamuistoihin ajatuksen kanssa. Pidemmittä puheitta siis "last week through my phone" eli suomeksi viikon räpsyt.


1. Tuomaan markkinat. Ihana paikka vain fiilistellä joulua! Joulumusiikkia, tuoksuja ja tunnelmaa riittää. Karusellissakin käytiin pyörähtämässä, ihan ilmaiseksi (vapaaehtoinen lahjoitus). Aamupäivällä ei tarvinnut edes jonottaa, iltaisin kuulemma voi olla pitkäkin jono. Enkä kyllä ihmettele, oli se vain niin mukavaa.

2. Helsingin kaupunginmuseon lasten museo. Löytyy Senaatintorin kulmasta ja voi vaikka samalla reissulla piipahtaa sekä markkinoilla että museossa kuten me tehtiin. Museossa todella sai leikkiä ja aikaa olisi kulunut enemmän kuin mitä siihen oli varattuna. Tänne vielä uudestaan. Oma suosikki oli laulukoe (singstar tyyliin), upeasti tuli Rati riti rallasta viitonen arvosanaksi. 

3.Suosikki rakennukseni Helsingissä. Aina otan uuden kuvan, vaikka niitä on jo ihan liikaa enkä tee niillä mitään (paitsi nyt tein :D ). 

4.Tädin vastustuksesta huolimatta ostettiin tällainen balleriinahörsylä Rosalle. Pisteitä tädiltä tuli vain kauniista puuterisesta väristä, mutta minusta ja Rosasta se on syötävän ihana. Kirjaimellisesti.

1.Tällä viikolla on ollut paitsi surkeita myös hienoja ulkoilu säitä. Onneksi näin äitiyslomalla pääsee useasti myös nauttimaan niistä hetkistä kun aurinko paista. Töissä ollessa kun tähän aikaan vuodesta oli usein pimeää niin töihin lähtiessä kuin sieltä palatessa.

2. Ihan Helsingin laitamilla sijaitsee Haltialan tila. Siellä voi käydä treffaamassa esimerkiksi näitä tyyppejä. Tästä onkin tullut meidän lemppari paikka viettää aikaa "kun ei ole mitään tekemistä". Varmasti joskus myöhemmin blogissa tästä lisää.

3.Auringonpaisteen ja siskon vierailun lisäksi tällä viikolla yksi erityinen ilonaihe on ollut se, että Rosa on oppinut vihdoinkin viihtymään vaunuissa. Nyt onkin vaunuteltu päivittäin ja säässä kuin säässä. Miten voi olla niin iloinen siitä, että pääsee rauhassa kävelylle?

4.Nyt kun Rosa jopa nukkuu vaunuissa, olen saattanut hakea itselleni kupin kahvia matkaan silloin kun oikein olen halunnut hemmotella itseäni. Arjen pieniä iloja.
1. Kyllä vain. Taas tuo sama kirkko. Tämän kuvan nappasin kun kävin saattamassa rakasta siskoa junaan. Oli niin mukava sää, että täytyi ihan vain käydä kävelemässä kävelemisen ilosta. Ja vaunuttelun. Kun kerran pystyi.

2.Kahvittelu hetki siskosten ja serkusten kesken. Oli mukavaa, mutta ei niin rentouttavaa. Serkukset keksivät kaikenlaista ohjelmaa ja taisi tuo jugurttikin enimmäkseen lopulta olla lattialla... ja sisko oli erittäin lähellä myöhästyä junasta.

3.Esplanadin puiston jouluvalot. Eikö näytä ihan siltä, että lunta olisi tarkoituksella siroteltu koristeeksi?

4.Kaupunkikävelyllä tavattuja joutsenia ja sorsia. Luonto rauhoittaa aina. Tästä on hyvä jatkaa joulun valmistelua! Siskon kysymyksiin vastaukseksi siis samalla (kts. edellinen postaus), että museossa meni oikein hyvin, mutta joulun laitto on meillä vielä hieman rempallaan..


Iloa ja rauhaa joulunvalmisteluun niille jotka sitä haluavat valmistaa ja muille sitten samoja ajatuksia ihan muuten vain -MaaritKommentit