Meidän joulun turhakkeet ja tarvikkeet


Joulun pyhät ovat nyt onnellisesti tai onnettomasti takana ja on aika vähitellen siirtyä kohti uudenvuoden viettoa. Minulle joulu on kuitenkin niin rakasta aikaa, että en siitä hevillä luovu. Meillä joulun vietto aloitetaan joulukuun alusta joulukalentereiden ja jouluvalojen muodossa (vai kausivalojako nuo ovat) ja joulua jatketaan vähintään loppiaiseen saakka. Aatto on päivistä rakkain, mutta toisaalta myös raskain kaikkine kiireineen (vai voisiko nekin jopa karsia pois?), joten muut päivät tarjoavat paremmat mahdollisuudet ihan vain nautiskeluun ja perheen yhteiseen aikaan. Tässä meidän joulun top 5 turhakkeet ja tarvikkeet.


Tarvikkeet:

1.Iloinen ja rauhallinen mieli. Sisältää mahdollisuuden lepoon, ulkoiluun, joogaan.. kaikkeen mikä tekee keholle ja mielelle hyvää.

2.Sukulaiset ja ystävät. Tärkein.

3.Herkut. Suklaata ja juustoja paljon, kiitos!

4.Joulukoristeet. Aina ne samat valot ja tontut, joitain asioita ei pidä muuttaa.

5.Hyppysellinen hulluttelua ja höpsöttelyä. Vilkkuvaloinen tonttulakki on ihan ok!
Turhakkeet:

1.Pakolla tehdyt asiat. Mitään ei ole pakko tehdä. Ei edes siivota.

2.Täydellisyys. Leipomukset voi mennä pieleen (harmi ettei tullut kuvaa mun kakusta mikä piti laittaa jääkaappiin eikä pakkaseen, oho) tai jotain muuta epäonnea sattua, mutta minkään ei pidä mennä mieleen.

3.Jouluruoka mistä ei tykkää. Jouluna pitää syödä jotain mikä on hyvää ja mistä tulee hyvämieli. Jos, se on pizza niin miksipä ei.

4.Kiire. Joskus siltä ei voi välttyä, mutta myös rauhoittumiselle on tärkeää löytää aikaa..

5.Lahjoilla kilpailu. Lahjat on kivoja antaa ja saada, mutta ajatus on tärkein.Iloista, rauhallista ja sterissitöntä joulunaikaa meiltä teille!

Maarit, Rosa ja perhe


Kommentit