Mokkahyydykekakku



Vihdoinkin kotona! Olemme jo saaneet muutaman vieraan kotiimme. Tein kahvipöytään mokkahyydykekakun ja vitsit, että tuli hyvää. Oli niin hyvää, että oli pakko tehdä seuraavana päivänä samanlainen. Kahvi maistuu melko vahvasti, mutta kerma pehmentää mukavasti makua. Koostumukseltaan kakku on täydellisen pehmeää, niin suussasulavaa. Ehdottomasti yksi parhaimmista juustokakuista, mitä olen koskaan syönyt. Ehkä kakku on turhan tuhti jouluaaton jälkkäriksi, mutta joulunpyhinä tätä on pakko tehdä taas. Niin täydellistä!

Mokkahyydykekakku

15 cm:n vuokaan

Pohja:
noin 75 g tummia täytekeksejä (esim. Oreo/Pirkan Origo)
noin 25 g pipareita
25 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2,5 dl kuohu- tai vispikermaa
180-200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl  sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl vahvaa kahvia*
1,5 rkl kaakaojauhetta
3 rkl vettä (kiehautetaan liivatelehtiä varten)


Koristeluun: tummaa suklaata, pipareita

* laitoin 50 ml espressoa ja 25 ml vettä

  • Halutessasi voitele irtokakkuvuoan reuna öljyllä ja ripottele päälle tomusokeria. Näin kakku irtoaa helpommin vuoasta. Pohjusta vuoan pohja leivinpaperilla. 
  • Murskaa keksit pohjaa varten ja sulata voi. Sekoita sula voi keksimurskan joukkoon. Painele murska vuoan pohjalle ja hieman reunoille ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  • Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Notkista haarukalla tuorejuusto omassa paketissaan.
  • Lisää kermavaahdon sekaan tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, kahvi ja kaakaojauhe.
  • Kuumenna vesi pienessä kattilassa. Sulata vedestä puristetut liivatteet kiehuvaan veteen.
  • Lisää liivate muiden ainesten joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. 
  • Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.


Asiasanat: juustokakku, hyydykekakku, kahvinmakuinen, paras juustokakku, meillä ja teillä, blogi


Kommentit