Juliuksen synttärit: 1


Vietimme Juliuksen 1-vuotissynttäreitä hieman etukäteen, sillä oikeana päivänä olimme jo kaukana Atlantin toisella puolella. Vietimme synttäreitä kahteen otteeseen: ensin kahvittelimme miehen sukulaisten kanssa kotonamme Joensuussa, toisen kerran minun sukulaisten ja tuttavien kanssa Helsingissä. Tässä postauksessa kuvasatoa ensimmäisistä juhlista.

Kotonamme järjestetyillä synttäreillä juhlimme itse asiassa kolmea sankaria. Miehen serkun lapset ovat myös syntyneet tammikuussa, emmekä nähneet siinä järkeä, että juhlisimme samalla porukalla kolmena peräkkäisenä päivänä. Väreinä meillä oli minttu ja liila, näistä viimeinen sankarittaren toiveesta. 

Olin askarrellut pilttipurkeista jokaiselle vieraalle lasin. Vähensi muuten huomattavasti tiskimäärää, kun jokaisella oli oma nimikkolasinsa. Päivän mittaan ihmiset hörppivät vettä ja ilman nimikointia lasit menisivät sekaisin ja kaapista saisi olla koko ajan ojentamassa puhtaita laseja.


Suolaisina tarjottavina meillä oli karjalanpiirakoita munavoin kera sekä juustosarvia. Suosittelen muuten lämpimästi Valion tehtaanmyymälöistä saatavia esipaistettuja karjalanpiirakoita. Ne ovat todella maukkaita ja helppoja tarjottavia. Kuinka kätevää oli vain aamupäivänä nostaa pakastimesta piirakat huoneenlämpöön sulamaan. Juhlapäivänä on sata asiaa hoidettavana ja mikäli on yksi asia vähemmän hoidettavana, kuten piirakoiden paistaminen, aina parempi. Hintakaan ei ole paha - 60 isoa piirakkaa maksaa noin 25 euroa.


Makeaa oli useampaa lajiketta: vadelmamousse-täytekakku, sitruuna- ja banaanikahvikakku, snickers-piirakka, key lime pie -leivoksia sekä teemavärejä mukaillen mintun- ja liilanvärisiä karkkeja. Miehen serkku oli vastuussa snickers-piirakasta ja vitsit, että se oli taivaallista. Yksi parhaimmista leivonnaisista, mitä olen koskaan syönyt.


Sankareille olin tehnyt "puhalluskakuiksi" maidottomat ja munattomat muffinit, joihin asettelimme kynttilät. Emme halunneet, että kukaan räkii kakkuun päin :D Yllättävän kova työ oli juhlien järjestämisessä, mutta on juhlat sitten vaan ihania. Kyllä ne niin paljon piristävät harmaata arkea. Sankaritkin vaikuttivat tyytyväisiltä juhliin, vaikkei Julius tietenkään ymmärtänyt, että häntä juhlittiin syntymäpäivänsä johdosta. Huomiota ja sylittäjiä riitti, ja sehän pienelle sankarille riitti.

Seuraavassa postauksessa kerron Helsingin synttäreistä, joiden järjestämisessä oli hieman dramatiikkaa kakun osalta... Jääkäähän kuulolle,

Tiina


Kommentit