New York: päivä 2Palaan vielä postauksen verran New Yorkiin (ensimmäisen voit lukea täältä).

Aloitimme päivän hotelliaamiaisella. Aamiainen oli koostettu perinteiseen jenkkityyliin: tarjolla oli muun muassa bageleita, sokerimuroja, maustettua jogurttia, kuivakakkuja ja muffinsseja. Rehuja ei juuri näkynyt :D Olihan aamiainen aika epäterveellinen, mutta vitsit että oli kivaa vaihtelua sille perinteiselle eurooppalaiselle aamupalalle. Bagel maapähkinävoilla ja hillolla toimi loistavasti.


Oma haaveeni on ollut jo pitkään, että pääsisin käymään pilvenpiirtäjässä. Mitään muuta toivetta minulla ei ollutkaan Nykin reissulle esitetty kuin että haluaisin päästä katsomaan pilvenpiirtäjästä maisemia. Lähdimme heti aamupalan jälkeen Top of the Rockiin, joka on yksi tunnetuimmista näköalapaikoista. Turvatarkastuksen jälkeen pääsimme hissillä ensin kerroksen ylöspäin ja sitten toisella hissillä 67. kerrokseen. Näkymät - olihan ne hienot:
Hintaa lystille tuli 80 dollaria. Siis 80 dollaria siitä, että kaksi ihmistä pääsee katsomaan maisemia yläilmoista? Voi morjens. Jos hinta olisi näkynyt jossakin plakaatissa ennen maksamista - mikä tietysti olisi suotavaa - olisin kyllä jäänyt maantasalle.


Kun Top of the Rock oli koettu, kiertelimme kaupoissa ja kävimme syömässä  Junior's Restaurant & Bakeryssa. Otimme tuorejuustolla täytetyt bagelit ja palan New York cheesecakea. Bagel kustansi 3 dollaria, kakkupala 7,5 dollaria. Kakku oli todella herkullista! Annos oli lopulta niin iso, ettei muuta syötykään sinä päivänä.Julius sai tyytyä vihersmoothieen.


Haahuilimme syömisen jälkeen Manhattanin kaduilla, mutta aika nopeasti päädyimme hotellihuoneeseen. Pohjoistuuli puhalsi tänäkin päivänä ja teki ilmasta hyytävän.

Seuraavaksi onkin esittelyssä uusi kotikaupunkini, Annapolis.
Palataan taas, Tiina

Kommentit