Jos vauva saisi päättää...Jos vauva (7kk) saisi päättää päivärytmistään ja päiväohjelmastaan:

*Meillä herättäisiin aina koko perhe pirteinä ja iloisina kello kuudelta aamulla.
*Aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala unohdettaisiin ja syötäisiin päärynää aina kun huvittaa.
*Silloin ei syötäisi päärynää kun näkyvillä olisi naksupussi, sillä silloin syötäisiin naksuja. *Muutenkin naksuja syötäisiin aina kun mahdollista.
*Päiväunia ei nukuttaisi ollenkaan, koska niiden aikana voi tapahtua jotain jännää.
*Koska ei tarvisi nukkua päiväunia, jäisi enemmän aikaa tehdä kaikkea hauskaa kuten leikkiä johdoilla, tutkia naruja, kutitella, hassutella, harjoitella kävelemistä ja pestä pyykkiä.
*Yöt nukuttaisiin, mutta tietty äidin kainalossa (voi surkeus).
Jos minä saisin päättää meidän päivärytmistä ja päiväohjelmasta:

*Me nukuttaisiin ensin yksi vuorokausi putkeen jonka jälkeen varmasti oltaisiinkin iloisia ja pirteitä. *Me syötäisiin kaikki ateriat ihan rauhassa ja päiväohjelmaan sisällytettäisiin myös lakisääteinen kahvitauko (10 min. riittää hyvin).
*Pyykkiä ei tarvisi pestä eikä siivota muutenkaan, koska meillä kävisi joku muu tekemässä sen ja päiväunia lukuunottamatta (ne tarvisi ehdottomasti ottaa aikatauluun, muuten illat vikan tunnit on karmeita) voitaisiin sitten tehdä kaikkea hauskaa kuten vaikka 7kk toivomia asioita.


Koska nämä meidän toiveet eivät ihan täysin kohtaa ja koska oikeasti on terveellistä syödä muutakin kuin päärynää, ollaan kompromissina annettu neuvolan päättää meidän ruokaohjelmasta ja me aikuiset taas päätetään nukkumisista (kahdet päikkärit vähintään, pituudella ei ole väliä). Muuten Rosa 7kk sitten aika omavaltaisesti päättää miten täällä eletään. Lapsentahtisesti mahdollisuuksien mukaan, mutta ei täysin, sillä onhan meitä perheessä muitakin eikä ihan oikeasti 7kk osaa (eikä hänen tarvitse) kaikkea osata itse päättää.

Aurinkoista ja sterssitöntä viikkoa  toivottaa Maarit


Kommentit

  1. Ihana postaus! 😂 Meillä vauva 8kk, jotenkin tämä osui ja upposi. Hyvää viikkoa sinnekin! (Ja tervetuloa eksymään visiitille mun blogiin https://taysinkasin.blogspot.fi 🤗)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos Marikia <3 Ehdottomasti visiteerataan Täysinkäsin blogissa :)

      Poista

Lähetä kommentti