Juliuksen synttärit: 2. Kun täytekakkua ei tulekaan...Juliuksen synttäreitä juhlittiin kahteen otteeeseen. Kotonamme järjestetyistä juhlista voit lukea täältä. Nyt kerron teille minun sukulaisille järjestetyistä juhlista, joiden järjestämisessä oli hieman dramatiikkaa...

Haaveissani oli, että saisin synttäreille upean täytekakun jääkarhuhahmolla. Upean siksi, koska täytekakku kuuluu olennaisena osana synttärijuhliin, ja olihan kyseessä Juliuksen ensimmäiset synttärit. Jäärkarhuhahmoisen siksi, koska kutsumme meidän vaaleaa, sinisilmäistä poikaamme Jeppe jääkarhuksi (muistatteko sen vanukkaan?). Olin jo pari vuotta sitten bongannut erään kakuntekijän Facebookista ja päätin kysyä häneltä kaksi kuukautta ennen juhlia, josko hän voisi toteuttaa toiveeni. Hän vastasi myöntävästi. Sovimme, että ollaan myöhemmin yhteydessä hakupaikasta jne.

Juhliin oli aikaa viikko. Olin siinä uskossa, että kakuntekjä ottaa yhteyttä minuun, mutta en ollut kuullut hänestä mitään. Lähetin hänelle viestiä. Toisen, ja kolmannenkin. Juhlat lähestyivät, mutta hän ei vastannut. Lopulta keskiviikkona, 48 tuntia ennen juhlia, hän vastasi, ettei tee kakkua. Olin todella pöyristynyt: ei siinä mitään, jos sairastuu eikä pysty leipomaa, mutta pitäähän asiasta ilmoittaa! Olin odottanut täytekakkua niin paljon. Olin valtavan pettynyt ja harmissani. Kaikille sukulaisillekin olin ehtinyt kertoa, että juhliin tulee hieno jääkarhukakku. Sanottakoon vielä, että viestien sävy oli kaukana asiakaslähtöisyydestä. Tässä pieni pätkä pitkästä keskustelusta:

"Jotenkin vaan todella outoa että sanot että nyt jäätte ilman kakkua kun tiedän muutaman ihmisen joka kakun voisi tehdä niin sitten ei kelpaa? Outoa asiasta tekee lisäksi se että instagramisi mukaan asut Joensuussa ja olet viettänyt poikasi yksi vuotis synttäreitä jo."

Mitä olette mieltä? En ehtinyt heti vastaamaan hänelle, sillä puhelimeni kävi aika kuumana, kun etsin uutta kakuntekijää, joka toteuttaisi fantasiakakun 48 tunnin varoitusajalla... Ja sitten hän käy stalkkaamassa instatilini. En ilmeisesti voi viettää syntymäpäiväjuhlia muualla kuin kotonani Joensuussa? Saati juhlia toistamiseen poikani synttäreitä?

Laitoin useammalle henkilölle viestiä, voisivatko he toteuttaa kakun, ja valitsin sen, kuka ensimmäisenä myöntyi. Lopulta kakku tuli Amabakelta. Myös MAKEE Idea olisi pystynyt toteuttamaan kakun, vaikka yleensä tekijällä on monta viikonloppua jo buukattuna. Täytyy pitää MAKEE Idea mielessä, sillä kakut näyttävät upeilta ja asiakaspalvelu oli mitä ystävällisintä.

No niin, mutta Jeppe jääkarhun juhlat saatiin siis vietettyä ja vieläpä täytekakun kera :D Teemana meillä oli tietysti jääkarhu ja jää. Samalla juhlittiin vaariani, joka täytti tuolloin 86 vuotta.

Tosiaan Amanda toteutti täytekakun. Kakku oli todella upea ja mitä herkullisin. Yksi parhaimmista täytekakuista, mitä olen syönyt. Maaritin mies, joka ei niin makeasta piittaa, yhtyi myös kehuihin. Ja kuinka ystävällinen ja lämmin persoona Amanda olikaan! Ihana henkilö ja tarkka kuin mikä. Kakun mukana tuli lista ainesosista ja varoitus, että jääkarhu on tikulla kiinni, joten sitä ei pidä antaa sellaisenaan etenkään sankarin syötäväksi.


Muina tarjottavina meillä oli croissantteja, cocktail-piirakoita, piimähyytelökakkua, Majas Kakaa (mokkapaloja), Fazermintejä, Fazerin jääkarhukarkkeja ja Lumi-Panttereita sekä muuta pikku naposteltavaa.

Jos edellisessä postauksessa suosittelin Valion esipaistettuja karjalanpiirakoita, nyt suosittelen Lidlin maalaiscroissantteja. Helppoja ja hyviä tarjottavia. Ainut miinus siitä, että ainakin Vantaalla croissantit pitää käydä tilaamassa myymälästä, pelkkä soitto ei siis riitä.


Suosittelen myös piimähyytelökakkua, jonka resepti löytyy täältä. Vakkarireseptini, jota olen käyttänyt jo vuosia. Kakku on helppo tehdä ja todella herkullinen. Maku on pehmeä ja täyteläinen ja myös piimän vihaajien mieleen. Lähes poikkeuksetta joku kysyy kakun reseptiä - niin myös näissäkin juhlissa.


Näin saatiin Jepen synttärit vietettyä. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Terveisin taaperon äiti, Tiina

Kommentit