This is Annapolis! Ensivaikutelmat uudesta kotikaupungistaOlemme asuneet nyt pari viikkoa pienessä kaupungissa nimeltä Annapolis. Annapolis sijaitsee merenrannalla, 50 kilometriä Washingtonista itään. Asukasluvultaan Annapolis on verrattavissa Tuusulaan, Raumaan tai Kirkkonummeen.

Ensivaikutelmat Annapolisista: Annapolis on söpö kuin karkki! Kadut ovat mutkaisia, talot värikkäitä, kaikki juuri oikealla tavalla vähän rempallaan. Kaupungilla kävellessä minut valtaa tunne: olenko nyt keskellä jotain elokuvaa tai tv-sarjaa. Erityisesti mieleen tulee Gilmoren tyttöjen asuinpaikka Stars Hollow. Onkohan kulman takana Luken kahvila...


Kaupunki sijaitsee siis merenrannalla ja meren läheisyys näkyykin vahvasti kaupungilla kulkiessa: meren antimia tarjoavia ravintoloita löytyy useita, sisustuskaupat ovat pullollaan sini-valkoraitaisia tekstiilejä ja vaatekauppojen näyteikkunoita somistavat merensiniset paidat. Meri avautuu pääkadun, Main Streetin, päästä. Ihana, ihmeellinen, niin kaunis meri! Asuntomme sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä merenrannasta ja sinnehän askeleeni vievät joka päivä.


Muutama seikka kiinnitti huomioni kulkiessamme ensimmäisiä kertoja kaupungissa: Keskustasta löytyy todella paljon ravintoloita. Löytyy useampi sushipaikka, vietnamilainen, ranskalainen, meksikolainen ravintola... Keskustasta löytyy muutama kymmen ravintolaa ja muutaman mailin säteellä ravintoloita on lähemmäs sata.


Kiinnitin myös huomiota siihen, että keskustassa on useita turisti- ja paitakauppoja, taidegallerioita sekä käsitöihin erikoistuneita liikkeitä. Lisäksi keskustassa on hämmentävän paljon korukauppoja. Mikä myös hämmentää, keskustassa on useita yhteen tuotteeseen keskittyneitä liikkeitä. En voi olla ajattelematta, miten esimerkiksi 39 000 asukkaan Tuusulassa menestyisi muovimukeja myyvä yritys... täällä ilmeisesti ihan hyvin.

Olen iloinen saadessani viettää täällä meren läheisyydessä seuraavat pari kuukautta. Pysykää siis kuulolla - luvassa on postauksia täältä, ja pian on teillekin pieni Annapolis tuttu.

- Tiina

Kommentit