Ystävänpäivän viettoa Amerikassa & kodin esittelyMuutama päivä sitten vietettiin ystävänpäivää. Kiitos sisko terveisistä! <3 Jenkeissä ystävänpäivä on iso juttu, ja päivä näkyikin katukuvassa jo viikkoja ennen varsinaista päivää ja huipentui ystävänpäiväviikkoon. Maanantaista lähtien korukaupat kilpailivat asiakkaista hyvillä tarjouksilla, ravintolat tarjosivat erityisiä ystävänpäivämenuita rakastavaisille ja vaatekauppojen näyteikkunat täyttyivät sydämistä ja punaisista vaatteista. Ihmettelimme pari viikkoa sitten ruokakaupassa massiivista suklaavalikoimaa. Viisi hyllyriviä pelkästään ystävänpäiväaiheisia makeisia! Jätimme suklaat hyllyyn ja ökykalliit ystävänpäivämenut välistä. Kävimme vain kaupungilla kävelemässä ja ihmettelemässä toisten ystävänpäivän viettoa. Toki mies osti minulle ison kukkapuskan - maassa maan tavalla :DAjattelin esitellä teillä Amerikan asumuksemme. Varasimme asunnon Airbnb:stä. Asunnon löytäminen oli todella haastavaa, sillä asuntoja ei ole paljoa tarjolla ja hinnat ovat täällä ihan hirveitä. Vai mitä olette mieltä ikkunattomasta kellariyksiöstä, joka maksaa yli 1000 euroa per kuukausi? Lopulta löysimme kivan, kohtuuhintaisen asunnon, joka sijaitsee historiallisessa keskustassa, meren tuntumassa.

Asunnossamme on olohuone, tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone. Värimaailma on suht hillitty - vaaleansinistä ja beigeä pääosin - etenkin jenkkikodiksi.


Pidän erityisesti keittiöstä, sillä - kunnon jenkkityyliin - kodinkoneet ovat isoja. Kuinka kätevää, kun mikroon mahtuu yhtä aikaa kaksi lautasta! Uuni on myös iso, leveydeltään kaksi pakastepizzaa :D Koska Jenkeissä ollaan, leivänpaahtimesta löytyy oma paisto-ohjelmansa bageleille ja mikrosta oma ohjelma poppareille.


Makuuhuoneista löytyy krumeluureja huonekaluja:


Mistä en asunnossa pidä: Vesihanat! Kestää pieni ikuisuus selvittää, miten vettä saa tulemaan eri huoneiden erilaisista hanoista. Ja toinen: miksi ihmeessä kylmälle ja kuumalle pitää olla oma hanansa? Kiroan myös onnetonta lämmöneristystä. Asunnossa on jäätävän kylmä. Jokin ilmalämpöpumpun tapainen koittaa epätoivoisesti hönkiä lämmintä asuntoon. Vempain pitää hirvittävää melua, minkä johdosta korvissa piipittää, kun pääsee hiljaiseen tilaan. Pelottaa, mitä tämä tekee Julius-raukan kuulolle...

Täällä me asutaan helmikuun loppuun. Voikaa hyvin,
Tiina

Kommentit