Arjen kauneutta etsimässä"Meidän aikamme täällä maan päällä on pyhää, minkä vuoksi meidän tulee nauttia joka hetkestä". Paulo Coelho, Portobellon Noita. 

Niin totta tuo lause.  Mutta, miten nauttia siitä hetkestä kun väsyttää ihan hirveästi, unta ei saa, lomakin on loppumassa ja kaikki vähän harmittaa.. miten nähdä harmaan arjen kauneus ja tehdä pienistä hetkistä erityisiä? Ennen pikkulapsi arkea tämä oli helpompaa tai ainakin toimi toisella tavalla  -menin salille, joogasin, siivosin kodin putipuhtaaksi, luin hyvää kirjaa.. Nyt on täytynyt etsiä ja löytää muita keinoja. Sellaisia keinoja mitkä onnistuvat, vaikka sillä rakkaalla pikkuihmiselläkin olisi hieman harmistusta päivässään. Tässä muutama minun löytämäni ratkaisu:

1.Musiikki. Sitä voi kuunnella aina ja kaikkialla ja miten sillä voikin muokata omaa mielialaa ja kodin tunnelmaa. Rauhoittaa, rentouttaa, piristää, viimeistellä tunnelma, tehdä hetkestä vielä astetta erityisemmän.

2. Äänikirjat. Kuluneen puolenvuoden aikana olen lukenut -tai siis kuunnellut ennätysmäärän kirjoja. Palannut suosikki kirjoihini uudelleen, etsinyt uusia tuttavuuksia, löytänyt apua ohjekirjoista. Kerrannut vanhaa, oppinut uutta. Toimii niin vaunulenkeillä kuin yönpimeinä unettomina tunteina.

Lukuvunkki vauva-vuoteen: Eve Hietaniemen Yösyöttö. Mielestäni hauskempi kuin elokuva!

3.Jooga. Edelleen. Jos, olet onnekas ehkä voit tehdä tätä yhdessä vauvasi kanssa kotona tai hänen päiväunien aikana? Jopa käydä ehkä yhdessä vanhempi-lapsi joogassa?  Joskus edelleen pääsen ihan kuntosalilleni joogaan ja sen jälkeen arjen kauneus on taas helmpompi löytää.

4.Kukat. Jos, ei ole aikaa siivota koko kotia voi aina ostaa kukkia. Kukat piristävät aina.

5.Meikki. Itseään varten voi ja kannaattaa meikata. Jos, vain ehtii...

Lopulta siis ihan samoja asioita kuin aikaisemmin, mutta ehkä eri muodossa ja ihan varmasti tarkempaa ajattelua vaatien -näitä ei ole varaa unohtaa!


Rentouttavia ja ihania hetkiä teidän viikkoon -MaaritKommentit