Lomakuulumisia

Hei kaikki! Tiina; ihanaa, jos sait kirjeestäni lohtua ja voimia. Sitten se meni ihan niin kuin piti <3 Kauniiden sanojen lisäksi aina varma lohdunlähde on suklaa, joten miten mahtijuttu, että olette porukalla maistelleet suklaita siellä jenkeissä! Ihan tulee vesi kielelle (tai oksennus niistä joistain). Tämä suklaiden sokkona maistelu on muuten suorastaan meidän perhetraditio ja sitä on tehty niin Tiinan häissä kuin minun vauva-kutsuilla, joten tässä oiva vinkki, jos tarvitsette illanistujaisiin jotain hauskaa ja kevyttä ohjelmaa! Suklaista voi lukea lisää täältä ja nyt tämänkertaiseen postaukseen eli meidän lomakuulumisiin.

Minulla oli muutama tärkeä henkilökohtainen tavoite tälle lomalle ja ne olivat a) käydä kampaajalla b)  kuntokuurin aloitus ja c) laittaa koti järjestykseen perusteellisesti. Näistä toteutuivat ensimmäinen ja viimeinen kohta, mutta tuo keskimmäinen... voi sentään. Miten voi olla niin vaikeaa päästä kuntosalille? Sinne paikkaan missä olen ihan oikeasti joskus viihtynyt ihan tosi hyvin ja mistä tiedän saavani hyvää oloa ja energiaa. Nyt täytyy vain todeta, että laiskuus on vienyt voiton  tai asioiden tärkeys järjestys muuttunut täysin. Oli niin tai näin haluaisin todella päästä parempaan kuntoon, joten täytyy miettiä asiaan järkevää ratkaisua -ehkä tästä jatkossa blogissa juttua.

Tietenkään nämä eivät olleet loman tärkeimmät tavoiteet vaan aika perheen kanssa. Kultaisia muistoja, kauniita hetkiä. Iloa ja eloa. Vaikka, arki lomassa parasta onkin ollut oli meidän Ahvenanmaaan reissu yksi loman kohokohdista. Me niin nautittiin olostamme ja etenkin pitkistä kävelyistä meren rannalla. Vaikka, Ahvenamaa on varmasti parhaillaan kesällä nautimme myös hyisestä merituulesta ja lumisesta maisemasta. Miten sitä  kiireettömässä ympäristössä myös oma mieli rauhoittuu...
Meri ja merellisyys muodostuivat jotenkin lopulta meidän loman kantavaksi teemaksi. Kävimme nimittäin risteilyllä muutamaankin kertaan loman aikana. Käytävähippa, Atlantis-ravintolan keulaikkuna ja promenade alkoivatkin jossain vaiheessa tuntumaan toiselta kodilta ja myyjät tutuilta.. hmm.. pitäisikö huolestua? Ehkä emme ota laivaelämää enää ihan tässä määrin elämäntavaksi, mutta hurjan hauskaa meillä oli.

Meri oli lähellä ja läsnä vahvasti Ahvenanmaalla, mutta myös täällä pk-seudulla kävimme useampaankin kertaan merenrannalla kävelemässä. Täältä Vantaalta valitettavasti on kuitenkin merelle matkaa joten useimmiten ulkoilimme joenrannalla .. Ei siinäkään valittamista!


Vaikka yhteistä lomaa meillä lopulta oli lähes kaksi kuukautta, tuntui aika kuluvat ihan liian nopeasti ja kuten arvata saattaa, on nyt arkeen totuttelussa taas omat haasteensa. Tilannetta ei helpota juurikaan pikkuneidin "äiti tahdon vaan olla sylissä ja riehua sun kanssa" vaihe. Joskus sitä huomaa haaveilevansa pyykkien ripustamisesta ja imuroimisesta koko päivän. Mutta, nämähän on näitä kuuluisia vaiheita vain... Mitä ilmaisua muuten vihaan ylitse kaiken. Vaihe tai ei niin täytyyhän siitä selviytyä. Seuraavaksi omalla vuorollani ajattelinkin kirjoittaa tämän puolen vuoden aikana oppimistani äitimaailman sanoista ja sanonnoista mihin on täytynyt hieman totutella.

Ihanaa arkista tai vähän erityisempää viikkoa ihan juuri Sinulle! -Maarit
Kommentit