Päiväkävely Annapolisissa


Kävelen melkeinpä joka päivä saman reitin - matka on sopivan mittainen ja pitää sisällään komeita rakennuksia, merta ja kaupungin hulinaa juuri oikeassa suhteessa. Juliukselle riittää ihmeteltävää ostosikkunoista meren yllä leijaileviin lokkeihin. Hän onkin tuon hieman alle tunnin kestävällä kävelylenkillä koko ajan sormi pystyssä.

Tätä tuttua reittiä kuljemme vielä tänään ja sitten on aika vaihtaa asuinpaikkaa. Muutamme historiallisesta keskustasta hieman syrjempään. Merenrannalle, isoon omakotitaloon. Ennen kuin erehdytte luulemaan meitä kovinkin varakkaiksi, sanottakoon heti, että saatiin tuo talo Airbnb:stä lähes samaan hintaan kuin mitä oltaisiin jouduttu maksamaan pienestä yksiöstä. Tähän tarjoukseen oli pakko tarttua! Ennen muuttoa haluan esitellä teille vielä tuon tutun reitin, jonka niin monta kertaa kuljin.

Aluksi kuljemme Juliuksen kanssa kotikatua pitkin kohti keskustaa. Kotikadullamme sijaitsee useita punaisina hallintorakennuksia. Ihmettelemme Juliuksen kanssa siistit vaatteet päällä käveleviä virkamiehiä ja -naisia, jotka suhaavat rakennuksesta toiseen sekä usein myös mielenosoittajia. Mielenosoituksia on lähes päivittäin hallintorakennusten edessä. Toisinaan meneillään on yhden ihmisen mielenosoitus, toisinaan osallistujia on satoja.


Kotikatumme päästä alkaa Main Street, pääkatu, jossa on useita kauppoja ja ravintoloita. Kuinka söpö tuo katu onkaan!


Emme juuri koskaan käy kaupoissa, vaan menemme suoraan meren rannalle, joka sijaitsee pääkadun päässä. Hyvällä kelillä jäämme pidemmäksi aikaa ihmettelemään merta ja rupattelemaan paikallisten kanssa - usein myös silittelemään koiria.


Meren ääreltä matkamme jatkuu kohti Maryland Avenue -katua. Katua mainostetaan ostoskatuna, mutta katu lienee nähnyt jo parhaimmat päivänsä. Kaksi kahvilaa, laukku-, antiikki-, sisustus- ja cd-kauppa koittavat vielä sinnitellä, mutta tyhjät liiketilat ja autiot kadut kertovat, ettei liian hyvin mene...


Muse-kauppa myy luksuslaukkuja.


Maryland Avenuen päässä on Naval Academy, Yhdysvaltain laivastoakatemia, jonka toiminnasta on tehty Annapolis-niminen elokuva. Leffasta en tiedä, mutta alue on upea! Kadettikoululaisten elämää on mukava seurata. Kuuden maissa sotilaat pääsevät vapaalle ja he jalkautuvat laumoissa keskustaan. Yksi tapaa tyttöystävänsä viikkojen jälkeen, yksi soittaa vanhemmilleen, yhdellä on jäätelö kädessä, yksi nuokkuu penkillä...


Laivastoakatemian vieressä sijaitsee kotimme. Perillä ollaan! Kuten todettu, aikaa kuluu yleensä noin vajaa tunti, josta puolet on kävelyä, puolet oleskelua meren äärellä.


Upeita kelejä on riittänyt. Menohaluja vähentää tosin erittäin huonossa kunnossa olevat tiet. Rattaiden kanssa kulku on todella hidasta. Kylläpä on Suomen lenkkipolkuja ikävä...

Nauttikaahan Suomen päässä - ilmeisesti teitä hemmotellaan aurinkoisilla keleillä.
- Tiina


Kommentit