Suklaamaistajaiset: testissä amerikkalaisten suosikit


Lämmin kiitos Maarit kirjeestä <3 Luin sen useaan otteeseen. Sain siitä voimaa ja useita oivalluksia. Osaat asettua toisen asemaan ja lohduttaa, kun sitä tarvitaan. Se on yksi piirre, mitä sinussa ihailen.

Nyt kevyempiin aiheisiin. Appivanhemmat ovat täällä Amerikassa meidän vierainamme ja maistelimme yksi ilta amerikkalaisten suosikkisuklaita. Suosikkeja siitä päätellen, että maistajaisiin valikoituja suklaita myydään kaikkialla, lukuun ottamatta viime vuonna myyntiin tullutta Oreo-suklaapatukkaa. Suklaatastingiin valittujen suklaatuotteiden valmistusmaa on tietääkseni Yhdysvallat, poikkeuksena Oreo-suklaapatukka ja KitKat. Minä olin valikoinut suklaat ja siten tiesin, mitä suklaata kulloinkin maistellaan, mutta muut maistelijat eivät tienneet. Tässä suklaamaistajaisten tulokset:
1. KitKat

Kääreestä löytyvä kuvaus: "Crisp Wafers in Milk Chocolate"
Kuvaus: Vohvelia, joka on kuorrutettu maitosuklaalla.
Valmistaja: Nestlé
Valmistettu vuodesta: 1935
Arvio: Kaikki neljä raatilaista piti suklaasta, mutta emme pitäneet sitä hienostuneena. Kommentteja: Hyvää. Makeaa, kivaa krispiä. KitKat tulee mieleen. Suussa sulava, mutta loppumaku on jauhoinen. Ei hienostunutta kuin Fazer, kaakaomainen.
Pisteet: 3+3,5+4+4=14,5/20 pistettä

2. Hershey's

Kääreestä löytyvä kuvaus: "Milk Chocolate"
Kuvaus: Maitosuklaata
Valmistaja: The Hershey Company
Valmistettu vuodesta: 1900
Arvio: Tästä raati oli yksimielinen: Hirveää - kuin  pilaantunutta maitoa.  Kommentteja: Hyi. Vanhasta maidosta tehtyä. Maistuu oksennukselta. Juustoinen. Hapanta. Kokkelipiimä. Tästä ei suklaa huonone. Saaks antaa nollan.
Pisteet: 1+1+1+1=4/20 pistettä 

3. Reese's Peanut Butter Cup

Kääreestä löytyvä kuvaus: "Milk Chocolate, Peanut Butter Cups"
Kuvaus: Maapähkinäkuppeja maitosuklaalla päällystettynä.
Valmistaja: The Hershey Company
Valmistettu vuodesta: 1929
Arvio: Nämä ovat Amerikassa ja Englannissa todella suosittuja. Raatimme ei aivan ymmärtänyt suosiota. Kommentteja: Pähkinäinen. Maapähkinävoi maistuu voimakkaasti. Ripaus suolaa. Suklaa häviää. Äklömakeaa. Makean nälkään hyvä.
Pisteet: 2+2+2,5+3=9,5/20 pistettä 


4. 5th Avenue

Kääreestä löytyvä kuvaus: "Crunchy Peanut Butter in a Rich, Chocolate Coating"
Kuvaus: Suklaapatukka, jossa suklaakuorrutuksen alla rouskuva pähkinäinen täyte.
Valmistaja: The Hershey Company
Valmistettu vuodesta: ? Ainakin 1960-luvulla patukkaa on jo myyty.
Arvio:  Pääasiassa raatilaiset eivät pitäneet suklaapatukkaa kovin onnistuneena, etenkin rakennetta kritisoitiin. Kommentteja: Yllättävän kova rakenne.  Liian kova, kuin olisi lasinsiruja suussa.  Kivoja eri komponentteja. Sipsimäinen. Sopivan makea. Maku hyvä, rakenne outo. Siirappia ja pähkinää.
Pisteet: 2+2+2,5+3,5=10/20 pistettä

5. M&M's

Kääreestä löytyvä kuvaus: "Chocolate Candies"
Kuvaus: Rapeakuorisia suklaamakeisia.
Valmistaja: Mars Incorporated
Valmistettu vuodesta: 1941
Arvio: Kaksi raatilaista piti suklaarakeista, kaksi taas piti suklaata pahana. Kommentteja: Pitkä suklaanmaku. Raikasta, rouskuvaa. Ei voi syödä vain yhtä karkkia, pitää ottaa kourallinen. Mitä enemmän näitä on suussa, sen parempi. Ei häiritseviä sivumakuja. Hyi mikä jälkimaku. Maistuu samalta kuin se yksi edellinen, oksennukselta.
Pisteet: 1+1,5+3,5+3,5=9,5/20 pistettä

6. 3 Musketeers

Kääreestä löytyvä kuvaus: "Whipped Up, Fluffy, Chocolate on, Chocolate Taste"
Kuvaus: Maitosuklaapäällysteinen suklaapatukka, jonka sisus on vaahtomaista nougat'ta. Kuin Marsia, mutta toffee puuttuu.
Valmistaja: Mars Incorporated
Valmistettu vuodesta: 1932
Arvio: Raati oli yksimielinen: hyvä suklaapatukka, mutta jotain puuttui. Kommentteja: Tää on jo sinnepäin. Miellyttävä. Pehmeää. Ihana sisus. Kuin Marsia. Kuin Milky Wayta. Sisus näyttää Wilky Waylta. Hyvää, mutta joku outo sivumaku. Toffee maistuu. Jopa liikaa nougat'ta.
Pisteet: 3+3+3+3=12/20 pistettä


7. Dove

Kääreestä löytyvä kuvaus: "Silky smooth, milk chocolate"
Kuvaus: Maitosuklaalevy
Valmistaja: Mars Incorporated
Valmistettu vuodesta: 1960?
Arvio: Raati oli yksimielinen: hyvää maraboumaista makeaa suklaata, jonka toffeemainen maku ja rakenne miellyttivät. Kommentteja: Rakenne hyvä. Maraboumainen maultaan ja rakenteeltaan. Doven tyyppinen. Hyvä jälkimaku. Toffeen maku. Ihan vähän liian makea. Tätä voisi ottaa enemmän, tosin tulisi silloin ähky olo.
Pisteet: 4+4+4,5+4,5=17/20 pistettä

8. Snickers almond

Kääreestä löytyvä kuvaus: "Milk Chocolate - Almonds - Caramel - Nougat"
Kuvaus: Snickers-patukka, jossa maapähkinät on korvattu manteleilla.
Valmistaja: Mars Incorporated
Valmistettu vuodesta: ?
Arvio:  Raatilaiset pitivät patukasta. Yksi raatilainen piti sitä liian kuivana. Yksi erotti selkeästi mantelin maun. Kommentteja: Pähkinä ja toffee maistuvat, mukava purutuntuma. Maku aukenee hitaasti, monipuolistuu. Mantelia selvästi. Maut kohdallaan. Mikään maku ei hallitse liikaa. Tarttuu hampaisiin. Kuiva ja liikaa pähkinää.
Pisteet: 3+4+4,5+4,5=16/20 pistettä

9. Milka Mint Oreo

Kääreestä löytyvä kuvaus: "Mint Oreo Chocolate Candy Bar"
Kuvaus: Suklaapatukka, jonka kuori on Milkan maitosuklaata ja sisus mintunmakuista vaahtoa, jossa on pieniä minttu-Oreon palasia.
Valmistaja: Mondelez International
Valmistettu vuodesta: 2017
Arvio: Raati oli yksimielinen: todella hyvä patukka, jossa maut ovat täydellisesti balanssissa. Vaahtosisusta kehuttiin erityisesti. Kommentteja: Voimakas minttu. Rouskuu. Raikas. Törkeän hyvää. Maistuu Maraboun minttukrokantti-suklaalta, mutta parempaa, koska minttuhippuset ovat pienempiä. Täyteläinen. Ei huonoa jälkimakua. Maitosuklaakerros on todella hyvää. Ihanaa vaahtoa sisällä. Tätä ottaisin lisää. Maut balanssissa. Taivaallista.
Pisteet: 4,5+5+5+5= 19,5/20 pistettä

Huonoimmat pisteet sai Hersheyn maitosuklaa, parhaimmat Oreo-suklaapatukka.
9. Hershey's milk chocolate
8. & 7. Reese's Peanut Butter Cup ja M&M's
6. 5 th Avenue
5. 3 Musketeers
4. KitKat
3. Snickers almond
2. Dove maitosuklaa
1. Milka Mint Oreo


Huh, selvisinköhän nougat-sanan taivutuksesta oikein... Genetiivi nougat'n, partitiivi nougat'ta... Oletteko maistelleet amerikkalaisia suklaita? Mitä pidätte?

Terveisin, Tiina

Kommentit