Äitiyspakkaus 2017 -Ne vähän isommat vaatteet meidän käytössä.

Kirjoitin siitä miten me olemme käyttäneet äitiyspakkauksen (2017) vaatteita viime joulukuussa kun Suomi täytti kokonaiset 100-vuotta. Näin jälkeenpäin ajatellen aivan liian aikaisin, koska Rosahan oli vielä tuolloin tosi pieni ja pakkauksen vaatteilla paljon käyttöaikaa jäljellä. Etenkin koska, postaus oli varsin suosittu on tämä jäänyt minua harmittamaan ja päätinkin esitellä vielä tuotteet mitä olemme tuon postauksen kirjoittamisen jälkeen käyttäneet useasti. 

Tässä siis kuvia siitä miten niitä isompia vaatteita olemme yhdistelleet ja niihin totutelleet (itse tykkään enemmän hillityistä kuin värikkäistä vaatteista) ja lopuksi vielä minun ajatukset siitä mitä kannattaa huomioida silloin kun miettii, että pakkaus vai rahat. Sen ensimmäisen postauksen pääset katsomaan tästä: Äitiyspakkaus 2017Ensimmäiseksi tämä haalari. Mielestäni aivan ihana, mutta meillä edelleen ihan käyttämätön, koska oli aivan liian suuri. Vasta, kun olin jo ostanut Rosalle toppahaalarin niin kuulin, että tästä saa tehtyä pussin pikkuiselle vauvalle! Kyllä tunsin oloni tyhmäksi.. Mutta, siis tästä saa tehtyä pussin.. Siinä Rosalle sopivaa haalaria metsästäessä sattui hassujuttu.. Meille päätyi lopulta kirppiksiltä kolme erilaista äitiyspakkauksien haalaria (tai ovat ainakin ihan samanmallisia ja kokoisia?) kun aina luulin ostavani jotenkin pienemmän haalarin..


Eli meitä on näitä nyt ensitalveksi sitten kolme. Olen kyllä kuullut ja ymmärtänyt, että monet näitä käyttävät vielä ihan yksivuotiaillakin eli ehkä pääsevät ensi talvena käyttöön. Äitiyspakkayksessa mukana olleita toppatossuja ja hanskoja sen sijaan meillä on käytetty todella ahkerasti ja talven aikana ne ovat näköjään jopa kadonneet jonnekin. Varma merkki siitä, että käytössä ovat olleet. Äitiyspakkauksessa oli vuonna 2017 myös aivan ihanat alushaalari ja vanuhaalari, mitkä olisivat ehdottomasti tulleet käyttöön, mutta meidän kuumaverinen vauva ei oikein niitä tarvinnut. 


Ylhäällä kuvissa sitten ne isommat bodyt ja housut. Kuten sanottua minun täytyi väreihin hieman totutella, mutta sitten kun totuin niin ihastuin täysin. Mielyttivät värit tai eivät niin en osaa kuin kehua näitä vaatteita! Niiden käyttöikä oli aivan uskomattoman pitkä ja materilaali miellyttävää ja helppohoitoista. Tykkäsin näistä ihan tosi paljon. Mutta, jos tykkää vähän hillitymmästä värimaailmasta niin housuja on helppo yhdistää neutraaleihin väreihin. Alla kuvia siitä miten me niitä yhdistelimme:


Nämä vaatteet siis jäivät viimeksi esittelemästä. Kaikenkaikkiaan äitiyspakkauksen vaatteita on ollut meillä käytössä ihan tähän 9kk ikään ja ulkovaatteita mahdollisesti veilä ensitalveenkin asti ja olen niihin ollut kaikinpuolin tyytyväinen. Lopuksi vielä asioita mitä itse miettisin nyt, jos pitäisi valita ottaisinki äitiysavustuksen pakkauksena vai rahana.


Vaakakupissa äitiyspakkaaus vai raha? Näitä miettisin:

*Äitiyspakkaus on taloudellisesti arvokkaampi kuin rahallinen avustus. Tämän argumentin unohtaisin kuitenkin täysin, koska käyttämättä jääneet tuotteet tekevät vain surulliseksi eivätkä hyödytä yhtään. Tiukassakin rahtilanteessa punnitsisin tarkoin omia tarpeita, kumpi hyödyttäisi enemmän.

*Miellyttävätkö tuotteet, tuleeko niille käyttöä? Kuten minä myös sinä saatat alkaa pitämään vaatteista mitkä ensin arveluttivat, mutta ainahan näin ei käy.. Eli jos, vaatteet eivät oikeasti yhtään miellytä kannattaa ehkä ottaa suosiolla raha ja ostaa sillä sellaisia vaatteita mitkä todella miellyttävät eikä harmitella pitämättä jääneitä vaatteita.

*Onko vaatteita tulossa paljon lahjoituksena serkuilta, ystäviltä ja sisaruksilta? Onko vanhemmilta sisaruksilta jäänyt vaatteita? Onko mummi hömpsahtänyt ostamaan jo odotusaikana kassikaupalla vaatteita? Tässä nallekarkit eivät tosiaankaan mene tasan. Jos, tiedossa on oikea vauvanvaatteiden tulva saattaa olla silloinkin järkevämpää valita raha ja sijoittaa se vaikkapa vaunuihin vaatteiden sijaan tai laittaa rahat vaikkapa niihin vähän isompiin vauvan vaatteisiin sitten kun muistamisten tulva hieman rauhoittuu. Jos, taas tälläista tulvaa ei ole luvassa eikä vauvanvaate ostokset ole sun lempijuttu, niin pakkauksesta saa tosi hyvän peruspaketin vaatteita millä oikeasti aika kivasti pärjää pitkälle.

*Pakkausta on ihana hypistellä ja katsella, mutta yhtälailla... Jos, vaatteet eivät tule käyttöön se on vain hetken ilo.. mutta, jos vaatteet ja tuotteet mitenkään ovat mieleen niin onhan pakkaus ihan tosi kiva saada ja hakea postista :)

Itse olen tosi iloinen, että otettiin pakkaus sillä meille se tuli lähes kokonaisuudessaan käyttöön ja oli ihan tosi mieluinen, vaikka vielä ehkä enemmän mieluinen olisi ollut vuoden 2018 pakkaus... Onko teillä valinnat menneet tässä oikein? Millaisia vinkkejä antaisitte niille jotka tätä nyt miettivät? Jotenkin sitä niin toivoisi, että jokainen löytäisi tässä itselleen sen juuri oikean ratkaisun.

Aurinkoisia kevätpäiviä teille toivottaa Maarit


Kommentit