11kk tytön kesävaatteet -ihanaa kun lämpöä riittää!

Pitkin kevättä olen etsinyt, keräillyt ja ostanut kesävaatteita meidän 11kk tytölle. Monta, monta kertaa olen myös miettinyt etenkin hellevaatteiden kohdalla, että mahtavatkohan vain koskaan edes päätyä tytön päälle. Etenkin siinä vaiheessa kun kaikki tarvittava ja vähän enemmän oli kasassa iski pieni ahdistus siitä, että rahaa mennyt ihan hukkaan -Mitä kaikkea muuta sillä olisikaan voinut tehdä. Mutta, eipä hätää -nyt on vasta toukokuu ja jokaikinen vaate on ollut päällä ja käytössä! Jopa siinä määrin, että taitaa jokaisesta vaatteesta löytyä joku tahra, polvikuluma tai muu käytönjälki eikä se haittaa mitään, käyttöönhän vaatteet on ostettu. Yksi syy siihen miksi mieluusti suosin käytettyä ja kirpputoria.Meillä tosiaan noita vaatteita meinaa aina kertyä vähän liioiksikin ja vaikka, kuinka koetan pitää niitä kurissa ja järjestyksessä niin jotenkin aina kaapinpohjalle jää jotain mikä vain unohtuu tai tulee tilanteita kuin muistaa, että meillä jossain on ihan varmasti joku vaate/asuyhdistelmä mitä olin juuri miettinyt sopivaksi näihin hetkiin, mutta en muista mikä se oli saatika missä.. näihin hetkiin oli keväällä ihan hurja apu ja hyöty postauksesta johon kokosin meidän kevään vaatekokonaisuus lemppareita (kevään vaatteet) ja siksi päätinkin tehdä nyt samanlaisen meidän kesävaatteista, voin sitten hajamielisyyspäivinäni käydä itse vilkaisemassa millaisia vaatekokonaisuuksia olin suunnitellut tai joskus myöhemmin Rosalle näyttää millaisia vaatteita silloin joskus käytetiin. Toivottavasti te muut saatte ehkä jotain vinkkiä, ideaa tai muuta iloa.

Kaikki vaatteet Zarasta. Kengät saatu lahjaksi.


Kesävaate ostokset aloitin etsimällä pinon sopivia t-paitoja, koska niitä tarvitsee aina. Vai tarvitseeko sittenkään? Olen nyt törmännyt ajatukseen ja havahtunut itsekkin siihen miten vaikeaa auringolta on suojautua, saatika suojata pientä lasta. Jotkut ovatkin valinneet tietoisesti sen vaihtoehdon, että ihoa ei auringolle paljasteta yhtään enempää kuin on pakko -eli ei t-paidoille ja sorteille. Tämä lieneekin erittäin järkevää. Itse kuitenkin lyhyen harkinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että myös vauva saa hänelle ostetut lyhythihaiset käyttöönsä, jotta olo olisi mukavan viileä. Auringolta suojaudutaan sitten olemalla varjossa ja sielläkin kuumina päivinä vain maltillisia määriä. Itse olen auringolle varsin pahasti allerginen, joten tämä on meille muutoinkin luontevaa ja välttämätöntäkin. 


Gap-paita siskon Amerikan tuliainen, raitapaidat kirpputorilta (vasemmalta oikealle Benetton, Mini Rodini, Polarn O.Pyret).

Converset ystävän kirppari löyty, haalari H&M.

Meidän t-paita kokoelman perusta muodostuu raikkaista raidoista ja muutenkin aika hillitystä meiningistä. Kaikkiin paitoihin voi yhdistää saman alaosan -esimerkiksi nämä lappuhaalarit tai sitten farkkusortsit. Nämä lappuhaalarit vain on oikeasti maailman kätevimmät. Niin  helppo pukea, ei näy tahrat eikä vilku vaippapeppu. Ja mikä parasta -paitaa vaihtamalla saa joko raikkaan kesäpäivä lookin tai vähän siistimmän kyläily ilmeen. Jotenkin ne myös sopii meidän Rosamriinin reippaaseen luonteeseen kuin neänä päähän. Tuntuu, että nämä on päällä aina kuin vain suinkin mahdollista ja ovatkin nyt ihan meidän lempparivaate nro 1.


Vaatteet H&M lukuunottamatta pantteri-paita mikä on kirpparilta (Mini Rodini).
Vaikka, vaateissa entiten tarvitsee tietysti toimivia arkivaate yhdistelmiä tulee silloin tällöin myös käytyä kaupungilla ja kylässä. Koska, en vielä keväällä osannut aavistaakkaan, että nämä lappuhaalarit nousevat meillä arvoon arvaamattomaan, niin hankin tavoistani poiketen tytölle muutaman Gugguun mekon (kirpparilta kuitenkin). Sinällään olen hieman huvittuneena seurannut ilmiötä missä vaate on aina hieno ja tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva, jos siinä vain lukee Gugguu, mutta mielestäni nämä pompom mekot ovat kyllä oikeasti jotenkin tosi veikeät ja ihanat. Lisäksi viileämpiminä, mutta silti lämpiminä päivinä tosi kätevät vaikkapa neuleen kanssa. Samoihin tilanteisiin olen myös ajatellut alempana kuvissa näkyvää Zaran-tylli hametta (minkä jo jouluksi Rosalle hankin) sekä H&M sinivalkoista asukokonaisuutta.

Mekot Gugguu (kirpparilta), panta Valkama.Sitten tietysti tarvittaisiin vielä arkeen sopivia pidempiä alaosia.. siinä onkin ollut ongelmaa nimittäin kirpputoreilta niitä on lähes mahdotonta löytää sopivassa koossa ja syykin on käynyt ilmeiseksi -konttaavalla lapsella kulutus on aivan hurjaa. Onneksi serkku Juliukselta on periytynyt jotain ja sitten olen ihan marketeista (H&M, Lindex) ostanut mielestäni hyvään hintaan perus legginsejä.  Lähinnä olen ollut tarkkana siitä, että kaikki värit sopisivat samojen yläosien kanssa yhteen edes jotenkin jotta arki olisi helppoa ja toimivaa, vaikka vaatekaapissa se kaaos valitsisikin.
Sellaisia kesävaate löytöjä siis meillä. Toivottavasti tekin olette ehtineet hankkimaan sopivat kesävaatteet nimittäin ainakin uimapuvun metsästys pikku-neidille oli melkoisen työn ja tuskan takana viimetingassa (uskomatonta, että viimetingassa on toukokuussa). Lopulta onneksi löytyi aivan ihana rimpsu-hamonen, joten nyt vain sitten rohkeutta keräämään, että uskaltauduttaisiin rannalle tai maauimalaanvähän kokeilemaan vesileikkejä. Jotenkin ajatus tuntuu näin pienen kanssa hieman pelottavalta, mutta toisaalta hän niin vedestä pitää, että eiköhän ainakin matalaan kahluu altaaseen täydy päästä jo tänä kesänä vähäsen polskuttelemaan..
Ihana kesäistä ja auringolta suojaista viikkoa sinne teillekin toivottelee Maarit

Kommentit