11kk taidot

"Neiti itse kävelee,
Neiti tietäväinen.
Yksin minä kuljen, kas,
olen kohta yksivuotias.
Kukaan ei näin suurta saa
kädestä nyt taluttaa.
Olen Minä Itse,
Neiti Itsenäinen"

Marika Stiernstedt, suom. Kirsi Kunnas

Pieni neiti kohta yksi vuotias; kohta taapero eikä mikään vaapero on päättänyt, että hän itse voi ja uskaltaa kävellä! Hurjaa, Vaikka, runossa Neiti Itsenäistä ei saa auttaa (oikeasti runossa kerrotaankin nelivuotiaasta) niin huolii meidän pieni neiti sentään vielä mieluusti käden tuekseen. Sikälimikäli hänen kätensä eivät ole täynnä kuljetettavaa tavaraa. Ja sikälimikäli ne eivät ole täynnä kuljetettavaa tavaraa kulkee hän edelleen mieluiten kontaten, koska niin pääsee nopeiten eteenpäin. Mutta, itsenäisesti hän mielellään liikkuu, vaikka sitä melko pitkään hänen kohdallaan odotettiin ja neuvolastakin jo hieman huolta kannettiin, että eikö hän nyt ollenkaan lähde itsenäisesti liikkeelle. Mutta, lähti hän. Jätti vain ryömimiset välistä. Jokainen tyylillään.




Vaikka, vaapero-taaperon mieluisin leikki onkin tämä tavaroiden kuljettaminen kuuluu hänen päiväohjelmaan paljon muutakin uuttaa. Hän osaa kiivetä ja mielellään kiipeileekin. Hän myös harjoittelee jo hienosti oikeaa tapaa laskeutua jalat edellä sohvalta ja sängyn reunalta. Hän osaa uusia leikkejä ja kujeita -huomaan, että muisti tilanne on kehittynyt. Palikka laatikon helpoimmat palikat saattavat joskus osua kohdilleen ja kirjahyllystä on löytynyt erityisen mieluisa kirja, jota pitäisi lukea uudelleen ja uudelleen. Musiikki saa aikaan villiä tanssia ja koti-oven napsahdus riemun kiljahduksia -joku tuli kotiin, mahtavaa!



Sanoja tulee edelleen hillitysti ja hallitusti eikä meidän pienen käden ojentelut tarkoita suinkaan, että "mikä tuo on?" vaan "vie minut tuonne!.." Sanojen maailma on vielä vähän vaiheessa, mutta ei se haittaa, jokainen tässäkin omassa vauhdissaan ja tahdissaan. Mikäs kiire tässä mihinkään on. Eli sellainen ihan tavallinen, mutta meille niin erityinen pikkuinen helleheinä täällä kasvaa huimaa vauhtia kohti vuoden ikää.

Kesäistä juhannusviikkoa toivottaa -Maarit


Kommentit

  1. Onpa ihana blogi teillä ♡♡ Hyvää kesän jatkoa ♡

    Terkkuja Maitokahvimedian tiimiläisiltä ♡♡
    (www.maitokahvimedia.com)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti